Werkwijze

Eerste afspraak
Om een fysiotherapeut te raadplegen heeft u geen verwijzing meer nodig van een arts. De fysiotherapeut is rechtstreeks toegankelijk.

Heeft u geen verwijzing , dan wordt gestart met een screening/intake en onderzoek en beoordelen we of er een indicatie is voor fysiotherapeutische behandeling.

Als er fysiotherapeutische mogelijkheden zijn stellen we een behandelplan op en gaan in samenspraak met u over tot behandeling.  Uw arts wordt geïnformeerd , middels een (digitale) brief. (Wettelijke verplichting)

Maakt u een afspraak met ons nadat u door een arts naar ons verwezen bent dan volgt er eerst een gesprek waarin u de klacht kan toelichten. We proberen ook de oorzaak van het bewegingsprobleem te achterhalen. Neem de verwijsbrief mee naar uw afspraak!

Daarna zal er een bewegingsonderzoek plaatsvinden om alles nog beter in kaart te brengen. Hierbij kan ook een analyse plaatsvinden van bewegingen in het dagelijks leven, werk of sport. U krijgt uitleg over de gevonden problemen en eventuele relaties en een behandelvoorstel, welke na overleg met u wordt gestart.

In de meeste gevallen wordt er in de eerste sessie wel een begin gemaakt, maar de eerste volledige behandeling zal pas tijdens de vervolgafspraak plaatsvinden. Vervolg afspraken duren gewoonlijk 25 minuten.

In de daaropvolgende behandelingen wordt er steeds gekeken naar het resultaat. Aan de hand daarvan vindt er een eventuele bijstelling van de therapeutische aanpak plaats. Mocht er aanvullend onderzoek nodig zijn of vinden wij het nodig dat er een specialist verdere diagnose stelt, dan overleggen wij die mogelijkheden met u en uw huisarts. Waarna deze voor de nodige verwijzing zorgt.

De frequentie en de lengte van de behandelserie is afhankelijk van de bewegingsklacht, de oorzaak en uw algehele conditie. Wij streven altijd naar een optimaal resultaat in een zo laag mogelijk aantal behandelingen. Een belangrijke factor hierin is ook uw eigen inzet. Want naast de behandelingen in de praktijk, zijn dagelijkse oefeningen van belang om het herstel te bevorderen.

Na afsluiting van een behandelserie sturen wij, indien u hierin toestemt, een verslag naar uw huisarts.

FYSIOTHERAPIE
De fysiotherapeut behandeld u aan uw bewegingsklacht(en), enerzijds door middel van moblisatie technieken, ende innoverende methode van Dry Needling, anderzijds door middel van het geven van oefeningen en training

MANUELE THERAPIE
Het doel van manuele therapie is eenerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en beweging in het geheel te verbeteren.

DRY NEEDLING
Dry needling is een efficiënte behandelmethode van spier/pees problematiek: pijn en stijfheid als gevolg van irritatie op bepaalde punten in spieren.

Gratis fysiotherapie spreekuur

Elke maandag avond van 18.30 – 19.30 uur.
Afspraak maken gewenst,
om onnodig wachten te voorkomen.

Ons telefoonnummer: 015 2155819

Klanten vertellen over Fysio- Manuele Therapie Gezond Nootdorp

Na anderhalve week met veel pijn te helpen gelopen vanwege spit, een snelle behandeling van Michel en ik kon weer pijnvrij slapen. Michel is erg doortastend en professioneel.

Nooit meer íemand anders aan mijn lijf. Michel is meer dan iemand die ergens iets kneedt of recht zet……. Hij coacht, begeleidt, corrigeert en is eerlijk…..en voor je het weet voel je je weer super!

Praktijk Michel Fierlier: Deskundigheid en resultaat TOP. Mijn gezin en persoonlijk reeds jaren voortreffelijke uitwerking van behandelingen. Adres zeer aanbevolen!

Ons adres

Dorpsstraat 35
2631 CR, Nootdorp
015 2155819
ftmtnootdorp@gmail.com
Routebeschrijving

 

Openingstijden

Maandag      08.00 – 21.00 uur
Dinsdag        08.00 – 19.30 uur
Woensdag    08.00 – 21.00 uur
Donderdag   08.00 – 20.00 uur
Vrijdag           08.00 – 18.00 uur
Zaterdag       Ochtend op afspraak
Zondag         Gesloten

Gratis spreekuur

Elke maandag avond van 18.30 – 19.30 uur. Afspraak maken niet nodig, wel gewenst om onnodig wachten te voorkomen.

Gratis en vrijblijvend, u bent niet verplicht om vervolgafspraken te maken. Het Advies Spreekuur is geen behandeling maar een korte inventarisatie van uw klacht en u ontvangt een advies. (max. 10 min. per client).

© 2017 Fysiomanuele Therapie Gezond Nootdorp | Webdevelopment by Oil4.