Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Door deze gespecialiseerde opleiding weet de sportfysiotherapeut welke eisen sport aan een lichaam stelt, of het nu om recreatief sporten gaat of om topsport.

Hij weet wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is. Wanneer een sporter geblesseerd raakt dan wordt hij uiteraard door de sportfysiotherapeut behandeld, maar daarnaast verplaatst hij zich ook in de sporter en in de sport welke door de geblesseerde sporter wordt bedreven.

Daardoor weet de sportfysiotherapeut hoe het seizoen is ingedeeld met wedstrijden, hoe de trainingsopbouw is, maar ook welke onderdelen (conditie, kracht, snelheid, lenigheid of coördinatie) van de training het belangrijkste zijn bij iedere sport. Door deze specifieke kennis is de sportfysiotherapeut in staat om ook adviezen te geven over het voorkomen van veel (overbelasting)blessures.

Heel veel blessures ontstaan nl. niet door pure pech, maar door het gebruik van verkeerde materialen (bijv. schoeisel), door verkeerde training of door overtraining. Maar ook voeding en drinken tijdens wedstrijden kan leiden tot allerhande problemen. De sportfysiotherapeut kan hierover advies geven.

De sportfysiotherapeut heeft binnen de sport een netwerk opgebouwd met andere werkers in de gezondheidszorg, zoals huisartsen, sportartsen, medische specialisten sportmasseurs en andere sportfysiotherapeuten. Hierdoor kun je als sporter heel snel op de juiste plaats terecht komen waardoor je een zo optimaal mogelijke behandeling en begeleiding en advies kunt krijgen. Daardoor kun je zo snel mogelijk van je blessure genezen en de kans op herhaling van dezelfde blessure zo klein mogelijk maken.

Met de trainingsmogelijkheden in de oefenruimte kan er getraind worden. Dus als u moet revalideren kunt u hier terecht onder onze begeleiding.

FYSIOTHERAPIE
De fysiotherapeut behandeld u aan uw bewegingsklacht(en), enerzijds door middel van moblisatie technieken, ende innoverende methode van Dry Needling, anderzijds door middel van het geven van oefeningen en training

MANUELE THERAPIE
Het doel van manuele therapie is eenerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en beweging in het geheel te verbeteren.

DRY NEEDLING
Dry needling is een efficiënte behandelmethode van spier/pees problematiek: pijn en stijfheid als gevolg van irritatie op bepaalde punten in spieren.

Gratis fysiotherapie spreekuur

Elke maandag avond van 18.30 – 19.30 uur.
Afspraak maken niet nodig,
wel gewenst om onnodig wachten te voorkomen.

Ons telefoonnummer: 015 2155819

Klanten vertellen over Fysio- Manuele Therapie Gezond Nootdorp

Na anderhalve week met veel pijn te helpen gelopen vanwege spit, een snelle behandeling van Michel en ik kon weer pijnvrij slapen. Michel is erg doortastend en professioneel.

Nooit meer íemand anders aan mijn lijf. Michel is meer dan iemand die ergens iets kneedt of recht zet……. Hij coacht, begeleidt, corrigeert en is eerlijk…..en voor je het weet voel je je weer super!

Praktijk Michel Fierlier: Deskundigheid en resultaat TOP. Mijn gezin en persoonlijk reeds jaren voortreffelijke uitwerking van behandelingen. Adres zeer aanbevolen!

Ons adres

Dorpsstraat 35
2631 CR, Nootdorp
015 2155819
ftmtnootdorp@gmail.com
Routebeschrijving

 

Openingstijden

Maandag      08.00 – 21.00 uur
Dinsdag        08.00 – 19.30 uur
Woensdag    08.00 – 21.00 uur
Donderdag   08.00 – 20.00 uur
Vrijdag           08.00 – 18.00 uur
Zaterdag       Ochtend op afspraak
Zondag         Gesloten

Gratis spreekuur

Elke maandag avond van 18.30 – 19.30 uur. Afspraak maken niet nodig, wel gewenst om onnodig wachten te voorkomen.

Gratis en vrijblijvend, u bent niet verplicht om vervolgafspraken te maken. Het Advies Spreekuur is geen behandeling maar een korte inventarisatie van uw klacht en u ontvangt een advies. (max. 10 min. per client).

© 2017 Fysiomanuele Therapie Gezond Nootdorp | Webdevelopment by Oil4.