Rugpreventie

Rugpreventie is geen fitness of fysiofitness maar is een onderdeel van het goed onderbouwde preventieve rugbescherming voor mensen, die steeds terugkerende klachten aan de rug hebben.

Deze specifieke training is vaak een vervolg op manuele therapie of reguliere fysiotherapie. U traint onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut in klein groepsverband (maximaal 8 personen) gedurende een periode van 13 weken. De training vindt plaats op de maandagavond 19.30 – 20.30 uur of de woensdagavond 19.30 – 20.30 uur.

De training bestaat uit een warming-up, gevolgd door een circuittraining waarbij alle onderdelen van uw core-stability aangepakt worden. Denk hierbij aan kracht, coördinatie, balans en uithoudingsvermogen. Vervolgens sluit u de training af met een cooling-down. De fysiotherapeut kijkt naar uw eigen trainingsniveau en hierop worden de oefeningen eventueel aangepast.

Eén uur per week trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut is niet voldoende om een zo optimaal mogelijk resultaat te bewerkstelligen. Vandaar dat u ook een persoonlijk trainingsschema mee naar huis krijgt om thuis uw rug in goede conditie te behouden en/of te verbeteren.

Doel

Het doel van de rugpreventie is het stabiliseren van de rug door doelgericht de juiste spieren te trainen. Daarnaast wordt de sturing van de bewegingspatronen verbeterd en neemt de belastbaarheid van het gewricht- en spierstelsel toe.

Voor wie is de rugpreventiegroep?

Iedereen van elk trainingsniveau kan deelnemen aan de rugpreventiegroep, die wil werken aan:

  • Verminderen of voorkomen van rug gerelateerde klachten
  • Versterken van de rug
  • Verhogen van de algehele belastbaarheid van het lichaam
  • Verbeteren van sportprestaties
Vergoeding

De rugpreventiegroep wordt als regel niet vergoed door uw zorgverzekeraar onder de fysiotherapie. Sommige zorgverzekeraars hebben in de aanvullende polissen een vergoeding opgenomen voor trainingsgroepen. Hierop dient u uw polis goed door te nemen, omdat hieraan meestal bepaalde voorwaarden zijn verbonden. De kosten voor de intake worden mogelijk wel vergoed vanuit uw eventuele aanvullende verzekering

Ons adres

Dorpsstraat 35
2631 CR, Nootdorp
015 2155819
ftmtnootdorp@gmail.com
Routebeschrijving

 

Openingstijden

Maandag      08.00 – 20.30 uur
Dinsdag        07.30 – 19.30 uur
Woensdag    08.00 – 20.30 uur
Donderdag   07.30 – 20.00 uur
Vrijdag          08.00 – 17.00 uur
Zaterdag       Ochtend op afspraak
Zondag         Gesloten

Gratis spreekuur

Elke maandag avond van 18.00 – 18.30 uur. Afspraak maken is verplicht, om onnodig wachten te voorkomen.

Gratis en vrijblijvend, u bent niet verplicht om vervolgafspraken te maken. Het advies spreekuur is geen behandeling, maar een korte inventarisatie van uw klacht en u ontvangt een advies (max. 10 minuten per cliënt).

© 2017 Fysiomanuele Therapie Gezond Nootdorp | Webdevelopment by Oil4.