Wat is Orthopedische Manuele Therapie?

Het doel van manuele therapie is eenerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en beweging in het geheel te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut specifieke technieken zoals mobilisaties en manipulaties om de bewegelijkheid van de gewrichten te verbeteren.

Het manipuleren wordt in de volksmond ook wel “kraken” genoemd, omdat deze techniek gepaard kan gaan met een knappend geluid. Het geluid in het gewricht ontstaat door onderdruk, als regel geeft een manipulatie geen pijn, feit is dat de patiënt na een manipulatie vaak beter en minder pijnlijk kan bewegen. Het ligt binnen de expertise  van de therapeut, dat er goed wordt nagegaan of een (be)handeling veilig wordt gedaan. Een goede intake en screening/onderzoek ligt dan ook aan de basis van een goede behandeling.

Naast de specifieke technieken bestaat het behandelprogramma van manueel therapeuten verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Het verbeteren van gewrichtsbewegingen is slechts een begin van een goed behandelplan. Hierna kan een patiënt beter en doelgerichter samen met de therapeut werken aan verbetering van houding- en bewegingsapparaat.

Manueel therapeuten zijn fysiotherapeuten die na hun opleiding voor fysiotherapie een 4 jarige extra opleiding voor manuele therapie hebben gevolgd. Daarmee hebben zij extra kennis over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

Voorbeelden van klachten die manueel therapeuten behandelen:

  • hoofd- en nekpijn;
  • nek- en schouderklachten,al dan niet met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
  • heupklachten.

Of manuele therapie ook uw klacht(en) kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak. U kunt overleggen met uw huisarts of specialist of een bezoek aan een manueel therapeut in uw geval gewenst is. Voor het maken van een afspraak is het niet noodzakelijk om een verwijzing van uw huisarts of specialist te hebben.

Ik ben een erkend orthopedisch manueeltherapeut en sta geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). In het register staan ongeveer 2300 manueeltherapeuten. Ik ben afgestudeerd aan de NAOMT (Nederlandse Associatie Orthopedisch Manueel Therapeuten). Eén van de onderdelen van de registratie- en herregistratievoorwaarden is het verplicht volgen van bij- en nascholing. Alleen als aan alle voorwaarden is voldaan, kan men in het register opgenomen worden of blijven.

FYSIOTHERAPIE
De fysiotherapeut behandeld u aan uw bewegingsklacht(en), enerzijds door middel van moblisatie technieken, ende innoverende methode van Dry Needling, anderzijds door middel van het geven van oefeningen en training

MANUELE THERAPIE
Het doel van manuele therapie is eenerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en beweging in het geheel te verbeteren.

DRY NEEDLING
Dry needling is een efficiënte behandelmethode van spier/pees problematiek: pijn en stijfheid als gevolg van irritatie op bepaalde punten in spieren.

Gratis fysiotherapie spreekuur

Elke maandag avond van 18.30 – 19.30 uur.
Afspraak maken niet nodig,
wel gewenst om onnodig wachten te voorkomen.

Ons telefoonnummer: 015 2155819

Klanten vertellen over Fysio- Manuele Therapie Gezond Nootdorp

Na anderhalve week met veel pijn te helpen gelopen vanwege spit, een snelle behandeling van Michel en ik kon weer pijnvrij slapen. Michel is erg doortastend en professioneel.

Nooit meer íemand anders aan mijn lijf. Michel is meer dan iemand die ergens iets kneedt of recht zet……. Hij coacht, begeleidt, corrigeert en is eerlijk…..en voor je het weet voel je je weer super!

Praktijk Michel Fierlier: Deskundigheid en resultaat TOP. Mijn gezin en persoonlijk reeds jaren voortreffelijke uitwerking van behandelingen. Adres zeer aanbevolen!

Ons adres

Dorpsstraat 35
2631 CR, Nootdorp
015 2155819
ftmtnootdorp@gmail.com
Routebeschrijving

 

Openingstijden

Maandag      08.00 – 21.00 uur
Dinsdag        08.00 – 19.30 uur
Woensdag    08.00 – 21.00 uur
Donderdag   08.00 – 20.00 uur
Vrijdag           08.00 – 18.00 uur
Zaterdag       Ochtend op afspraak
Zondag         Gesloten

Gratis spreekuur

Elke maandag avond van 18.30 – 19.30 uur. Afspraak maken niet nodig, wel gewenst om onnodig wachten te voorkomen.

Gratis en vrijblijvend, u bent niet verplicht om vervolgafspraken te maken. Het Advies Spreekuur is geen behandeling maar een korte inventarisatie van uw klacht en u ontvangt een advies. (max. 10 min. per client).

© 2017 Fysiomanuele Therapie Gezond Nootdorp | Webdevelopment by Oil4.