Echografie

Echografie of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound) is een beeldvormende techniek. Deze techniek maakt gebruik van geluidsgolven, die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren reflecteren. De geluidsgolven zijn niet hoor- en voelbaar en bovendien niet schadelijk voor de gezondheid.  Het kan op iedereen toegepast worden.

Echografie kan een aanvulling zijn op het fysiotherapeutisch onderzoek bij het in kaart brengen van de oorzaak van uw klachten. Met de echografie kan gekeken worden naar onder andere spieren, pezen, kapsels en botstructuren. In tegenstelling tot röntgenonderzoek kan er niet in een gewricht worden gekeken. Naast statische beelden (stilstaande beelden) kunnen ook dynamische (bewegende) opnames worden gemaakt. Ook wordt echografie ingezet om de voortgang van het behandeltraject te evalueren.

Voorbeelden van aandoeningen die zichtbaar zijn met behulp van echografie:

  • Peesaandoeningen
  • Calcificaties (kalkafzettingen)
  • Ontstekingen
  • Rupturen (spierscheurtje)
  • Vochtophopingen
  • Cysten (holtes gevuld met vocht)
  • (Bepaalde) botbreuken
Vergoeding

Echografie kan als aanvulling op een fysiotherapeutisch onderzoek plaatsvinden. Echografie wordt als een extra service vanuit de praktijk aangeboden. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt dit volledig vergoed.

Ons adres

Dorpsstraat 35
2631 CR, Nootdorp
015 2155819
ftmtnootdorp@gmail.com
Routebeschrijving

 

Openingstijden

Maandag      08.00 – 20.30 uur
Dinsdag        07.30 – 19.30 uur
Woensdag    08.00 – 20.30 uur
Donderdag   07.30 – 20.00 uur
Vrijdag          08.00 – 17.00 uur
Zaterdag       Ochtend op afspraak
Zondag         Gesloten

Gratis spreekuur

Elke maandag avond van 18.00 – 18.30 uur. Afspraak maken is verplicht, om onnodig wachten te voorkomen.

Gratis en vrijblijvend, u bent niet verplicht om vervolgafspraken te maken. Het advies spreekuur is geen behandeling, maar een korte inventarisatie van uw klacht en u ontvangt een advies (max. 10 minuten per cliënt).

© 2017 Fysiomanuele Therapie Gezond Nootdorp | Webdevelopment by Oil4.